ממ"ד מוכן
עפ"י תקן פיקוד העורף
המודלים המוצגים הם להמחשה בלבד, הממ"ד ייבנה לפי תכנון אישי עם אדריכלית.
ממ"מ מוכן
לפי אישור יצרן פיקוד העורף
מיגונית
* המחירים לא כוללים הובלה וביסוס
* המחירים לא כוללים מע"מ
המדריך המלא לבניית ממ"ד
אין לכם ממ"ד בבית? מסתבר שאתם לא לבד!
בישראל יש ביקוש גבוה מאוד למרחבים מוגנים, אולי המדינה בה הביקוש הוא מהגבוה בעולם.
יחד עם זאת, ישנם מספר רב של בתים שאין בהם ממ"ד. אז איך מתחילים בניית ממד? כמה זה יעלה לכם?
האם ישנה אפשרות להוסיף ממ"ד בכל מבנה מגורים? מה התקנות של פיקוד העורף לבניית ממ"ד?
איך לבחור חברה אמינה שתבנה לכם את הממ"ד?
ריכזנו לכם תשובות לשאלות הנפוצות הקשורות בבניית ממ"ד.
בישראל קיימים 3 סוגי מרחבים מוגנים, כאשר אחד מהם נקרא ממ"ד ומשמש כמרחב מוגן דירתי , במבנה מגורים. ההגדרה של מרחב מוגן היא שטח מקלט בתוך מבנה, שמטרתו היא מתן הגנה בשעת מתקפת טילים או מתקפה אווירית.
הוא גם מיועד להגנה מפני מתקפה כימית. שלושת סוגי המרחבים המוגנים הקיימים בארץ הינם:
ממ"ד (מרחב מוגן דירתי) - נבנה בבית פרטי, בדירה או מגיע עם בית מוכן, לפי התקן שטחו הפנימי לא יהיה פחות מ9 מ"ר נטו, שהם 13 מ"ר ברוטו.
ממ"ק (מרחב מוגן קומתי) - נבנה בבתים משותפים, שבהם לא קיים מרחב מוגן בכל דירה. לרוב תמצאו ממ"ק בבנייני רבי קומות כמו בנייני תעשיה ומשרדים.
ממ"מ (מרחב מוגן מוסדי) - נבנה בכל מבנה ציבורי כמו קניונים, תחנות רכבת וכו'.
מה אומר החוק על בניית ממ"ד?
בתקנות שפורסמו ב-1992, הוחלט כי בכל בניה חדשה בישראל בין אם היא בבלוקים ובין אם היא בניה קלה יוקם מרחב מוגן. התקנות קובעות כי שטחו של הממד יהיה 9 מ"ר לפחות והוא ייחשב כשטח שירות, גם אם הוא משמש למגורים. לאור זאת, גם כאשר כל אחוזי הבניה בדירה נוצלו - ניתן להוסיף לה ממ"ד באמצעות בנייה קלה!
הגוף היחידי שמוסמך לתת פטור מבניית ממ"ד בכל תוספת בניה הוא פיקוד העורף ובראשותו מהנדס הג"א של אותו אזור.
במסגרת החוק גם נקבע כי מבקש היתר בנייה לתוספת מרחב מוגן עד 20 מ"ר לא יידרש באישור של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) כתנאי להגשת הבקשה להיתר. בנוסף, החוק קובע פטור מדמי היתר עבור בניית ממ"ד במבני מגורים קיימים שאין בהם ממ"ד. אם זה לא מספיק, אז גם לא יוטל היטל השבחה בשל השבחת מקרקעין הנובעת מתוספת המרחב מוגן! כל אלה מקלים את תהליך הבקשה להיתר ומפחיתים את עלויות האגרות וההיטלים השונים החלים על כל מבקש היתר. כך תוכלו להשביח את הנכס שלכם בעשרות אחוזים מבלי לחוב בהיטל השבחה, להחזיר את סכום ההשקעה בבניית ממ"ד או ממ"ק, ואף להניב רווח יפה.
החוק מתייחס לעניין שמטריד הרבה אנשים - הסכמת שכנים. ישנה חובה ליידע את השכנים על הכוונה להיכנס להליך בנייה. למעשה אתם נדרשים לקבל את חתימתם על תכנית הבנייה. לאור חשיבות בניית מרחב מוגן בכלל וממ"ד בפרט, החוק מציע דרך לקצר את תהליך הסכמת השכנים. אפשר פשוט לשלוח להם מכתב בדואר רשום שמודיע על הגשת בקשה להיתר בצירוף מספר הבקשה. תהליך זה מאוגד בתקנה 36ב. ישנן חברות פרסום כמו "נענע פרסומי נדלן" שיבצעו עבורכם את איתור השכנים ומסירת ההודעות לפי תקנה 36ב בעלות סמלית של כ20 שקלים לשכן. לאחר מסירת המכתב, השכנים רשאים להתנגד לבקשה להיתר בתוך 15 יום. בכל מקרה שהוא, חובת ההוכחה מוטלת על השכנים. כלומר, הם חייבים להוכיח כיצד הם מושפעים ישירות מהבנייה על מנת שהתנגדותם תתקבל. הליך זה רלוונטי גם לבתים פרטיים וגם לבתים משותפים.
מהן תקנות פיקוד העורף לבניית ממ"ד?
גודל הממ"ד נטו, ללא הקירות, צריך להיות גדול מ- 9 מ"ר. גובה הממ"ד לא יהיה מעל ל2.8 מטרים ומתחת ל2.5 מטרים.
רוחב הממ"ד לא יהיה מתחת ל 1.60 מטרים. בנוסף, על ממ"ד להיבנות מברזל מזויין ובטון שנוצק כמקשה אחת.
יש לוודא את אטימות הממ"ד ולהתקין בו דלת, חלון הדף שאטום לאב"כ וצינורות אוורור. זהו סיכומו של התקן.
אם אתם רוצה לקרוא את התקן בשלמותו לחצו כאן לאתר פיקוד העורף.
מהן תקנות פיקוד העורף לבניית ממ"ד?
גודל הממ"ד נטו, ללא הקירות, צריך להיות גדול מ- 9 מ"ר. גובה הממ"ד לא יהיה מעל ל2.8 מטרים ומתחת ל2.5 מטרים. רוחב הממ"ד לא יהיה מתחת ל 1.60 מטרים. בנוסף, על ממ"ד להיבנות מברזל מזויין ובטון שנוצק כמקשה אחת. יש לוודא את אטימות הממ"ד ולהתקין בו דלת, חלון הדף שאטום לאב"כ וצינורות אוורור. זהו סיכומו של התקן. אם אתם רוצה לקרוא את התקן בשלמותו לחצו כאן לאתר פיקוד העורף.
מהם השלבים לבניית ממ"ד?
תהליך בניית ממ"ד כולל מספר שלבים, כאשר הראשון הוא שרטוט תכנית בנייה (גרמושקה) וקבלת האישורים הנדרשים.
תהליך זה אורך בממוצע בין 6 ל- 7 חודשים. לאחר קבלת אישור הבנייה קלה אפשר להתחיל לבנות.
מתחילים בבניית שלד הממ"ד הכולל ביסוס קרקע שעליה יבנה המרחב מוגן, ברזלנות הממ"ד,
יציקת הרצפה ויציקת הקירות והתקרה. ממשיכים לעבודות גמר הכוללות ריצוף, טייח פנים בגר, צבע פנים,טייח חוץ כדוגמת הקיים, התקנת מערכת חשמל ע"פ תקן פיקוד העורף הכוללת: 3 שקעי חשמל כפולים, שקע טלפון, שקע טלויזיה, שקע למסנן אב"כ, שקע למזגן וגוף תאורה פלורסנטי. יש לבצע איטום ביריעות ביטומניות לבסוף מנקים את השטח ומטמינים את הפסולת.
שלב זה אורך כחודש ימים בממוצע.
בסיום הבנייה קלה יש לאשר את תקינות הבניה קלה עם בדיקות מעבדה.
בסה"כ תהליך בניית ממ"ד אורך כ- 8 חודשים בממוצע.
כמה תעלה לך בניית ממ"ד?
מחירו של בניית ממ"ד מושפע ממספר רב של גורמים, כמו סוג הדלת (דלת הדף לעומת דלת הדף רסיסים), עובי הקירות, גודל הממ"ד. יחד עם זאת, המחיר הממוצע לבניית ממ"ד הוא 100,000 שקלים. כמובן שאם מדובר על בניית ממ"ד עבור בניין משותף, אז המחיר לדייר יורד.
מה תורמת יחידת ממ"ד מוכן בבית?
כפי שנוכחנו לדעת במהלך מבצע 'שומר החומות', נראה שכיום יותר מתמיד נדרשת מוכנות לכל תרחיש, שכן איום הרקטות מתרחב לכלל אזורי הארץ. למרבה הצער, עדיין לא תש כוחם של אויבינו אשר מחפשים לפגוע באוכלוסייה אזרחית בשטח ישראל, ועל כן ממ"ד בבית נותן שקט לכל המשפחה, בתקווה שלעולם לא נזדקק לו.
יתרה מזאת, הוספת ממ"ד מעלה את ערך הנכס, שכן מלבד התרומה שלו לתחושת הביטחון והרוגע של המשפחה, מדובר בשטח בנוי נוסף, שהוא חדר נוסף לכל דבר. הוספת ממ"ד לנכס מעלה אותו לסטנדרט המודרני והמקובל ומעלה את ערכו, ואת ההשקעה ניתן לראות בעליית השווי, בין אם בהשכרה או במכירה.
מי אנחנו ולמה לבחור בנו?
כמו בכל פרויקט גדול ומורכב, לפני היציאה לדרך יש לבחון את השוק בצורה מקיפה וקפדנית. בחירת קבלן מקצועי ואמין לבניית ממ"ד תסייע לכם לעמוד בלוחות הזמנים ותבטיח לכם איכות בנייה ושקט נפשי. בכל מקרה תמיד תבחרו בקבלן עם ניסיון עשיר. חברת עופרים בונה ממ"דים, ממ"מים ,ממ"קים ומבנים ניידים יותר מ30 שנה, בכל רחבי הארץ. אנו מקפידים להתעדכן בכל שינוי הכי קטן שנעשה בתקנות, בין אם של הרשויות המקומיות ובין אם של פיקוד העורף. קהל לקוחותינו נהנה משירות מקצועי ואדיב שניתן מכל הלב. למעשה, אנחנו החברה היחידה בשוק שמלווה אתכם לאורך כל התהליך. החל מקבלת היתר הבנייה, דרך הבנייה בשטח ועד החתמת הרשויות על הממ"ד הבנוי. השירות המקיף שלנו חוסך לכם הרבה בלאגן וכאבי ראש מיותרים.
טבעי שעדיין יהיו לכם שאלות, אחרי הכל אתם מקבלים עכשיו החלטה לבנות ממ"ד שיגן עליכם בעתות של לוחמה במשך שנים. בנינו עבורכם מרכז מידע ענייני ונוח בו תוכלו לקבל תשובה לכל שאלה שעולה לכם לפני שאתם מקבלים את ההחלטה לבנות את המרחב המוגן שלכם בשיטת הבנייה הקלה. הקליקו למעבר למרכז המידע
לפרטים נוספים וייעוץ אישי צרו עמנו קשר עוד היום!